Ekonomi

Matador Resources hisseleri, 3. çeyrek kazançları tahminleri aştıkça %2 yükseldi

DALLAS – Petrol ve gaz üreticisi Matador Resources Company (NYSE:MTDR) hisseleri, gelir tahminlerin altında kalmasına rağmen, analist beklentilerini aşan üçüncü çeyrek kazançları açıklamasının ardından %2,4 yükseldi.

Şirket, çeyrek için hisse başına 1,89 dolar düzeltilmiş kazanç açıkladı ve hisse başına 1,67 dolarlık konsensüs tahminini aştı. Ancak, 770,2 milyon dolarlık gelir, analistlerin 842,81 milyon dolarlık projeksiyonlarının altında kaldı.

Matador’un petrol ve doğal gaz üretimi 3. çeyrekte rekor seviyelere ulaşarak günlük ortalama 171.480 varil petrol eşdeğerine (BOE) ulaştı. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre %27’lik bir artışı temsil ediyor.

Matador’un Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Joseph Wm. Foran, “Matador’un 2024 yılı üçüncü çeyreği, rekor üretim ve bugüne kadarki en büyük satın almamızın tamamlanmasıyla Matador tarihindeki en iyi çeyreklerden biri oldu,” dedi.

Şirket, Eylül ayında tamamlanan ve şimdiden beklentileri aşan Ameredev varlıklarının satın alınmasını vurguladı. Satın alınan varlıklardan elde edilen üretim, kapanışın ardından günlük ortalama 31.500 BOE’ye ulaştı.

Matador, 2024 yılı için tam yıl üretim rehberliğini yükseltti ve şimdi toplam petrol eşdeğeri üretiminin günlük 167.500 ila 172.500 BOE arasında olmasını bekliyor. Bu, önceki günlük 158.500 ila 163.500 BOE aralığındaki öngörüsünden daha yüksek.

Şirket ayrıca, yeni satın alınan mülklerdeki kuyuların hızlandırılmış tamamlanmasını gerekçe göstererek, 2024 yılı için sermaye harcamaları rehberliğini 50 milyon dolar artırarak 1,35 milyar dolar ile 1,60 milyar dolar aralığına yükseltti.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu